Extra vloeroppervlakte op de verdieping

Mylaps – inrichting bedrijfsruimte

Bedrijfsruimte Mylaps

Sports-timing bedrijf Mylaps wilde de fabricagehal die gevestigd was aan de andere kant van Nederland graag huisvesten in Haarlem. In een oude loods van Stork heef Aannemingsbedrijf Vrolick een representatieve ruimte gerealiseerd geschikt voor het fabricage proces van de producten van Mylaps.

Kantoren
De kantoren zijn opgefrist, door deze te voorzien van nieuwe vloerbedekking (antistatisch) en de wanden te voorzien van een nieuwe schilderlaag. Op deze verdieping is een doorbraak gemaakt naar de productiehal.

Systeemvloer
Aansluitend op de kantoorvloer hebben we een nieuwe systeemvloer geplaatst die is aangesloten op de bestaande verdiepingsvloer achter in de hal. Hierdoor is ca. 150 m2 extra vloeroppervlakte gerealiseerd. Op deze vloer is een extra kantoorruimte gebouwd en hebben we stellingkasten geplaatst voor de opslag van benodigde materialen.

Specifieke ruimten:
De indeling onder de verdiepingsvloer is gerealiseerd middels eenvoudige systeemwanden afgewerkt met geplastificeerde wanden. Er zijn aparte ruimtes gerealiseerd voor de freesmachine en een lasergestuurde chipruimte die alleen buiten de ruimte bediend mag worden. Tevens is er een lijmruimte gebouwd met speciale afzuiging voor de chemische processen. Er komt een hoop techniek kijken bij zo’n verbouwing; elektra (ook krachtstroom), CV, waterleiding, perslucht, afzuiging etc.

Systeemplafond met daklicht
In de grote hal is een nieuw daklicht geplaatst zodat er meer daglicht in de ruimte aanwezig is. Het bestaande stalen dak is weggewerkt met een systeemplafond. Het systeemplafond biedt een betere isolatie en een frissere uitstraling dan het stalen dak. Onder de nieuwe lichtstraat zijn lichtdoorlatende platen opgenomen in het raster van het systeemplafond om de isolatie meest optimaal te houden en toch voldoende licht door te laten.

Onderhoud
Tot op heden is Mylaps een vaste klant van ons en voeren we regelmatig onderhoud uit aan het productiepand op de A. Hofmanweg in de Waardepolder, maar ook aan het kantoorpand op de Zuiderhoutlaan.

In samenwerking met: Spigt bouwmanagement
Fotografie: Vrolick

Uitvoering 2010/2011