Renovatie kantoorpand Aletta Amsterdam

1
2
3
4
5
6
7
1 thumbnail
2 thumbnail
3 thumbnail
4 thumbnail
5 thumbnail
6 thumbnail
7 thumbnail

Instituut voor vrouwengeschiedenis; Aletta.
Vijzelstraat Amsterdam.

Begane grond; bibliotheek.
In het kantoorpand op de Vijzelstraat vond Aletta, instituut voor vrouwen geschiedenis een nieuw onderkomen. Op de begane grond is de bibliotheek gevestigd. De kleur rood van het tapijt en de wanden in combinatie met witte strak vormgegeven meubilair en een decor aan foto’s en bewegende beelden wekt de nieuwsgierigheid van het langs lopende publiek.

Eerste verdieping; archief:
Op de eerste verdieping is een waardig archief ingericht. Door het beperken van luchtstromen en het reguleren van het vochtgehalte kunnen archiefstukken hier veilig bewaard worden.

Tweede verdieping; kantoor:
Op tweede verdieping is het kantoor gevestigd. Architectenbureau Rocha Tombal heeft hier gekozen voor een strakke inrichting met in het oog springende kleuren. We hebben er Xinnix deursystemen toegepast. Hierbij zijn de deuren bijna onzichtbaar opgenomen in de wand. Er zijn geen kozijnen of scharnieren zichtbaar. De ruimtes zijn rechtlijnig en er zijn veel glaswanden toegepast om met een open inrichting het nieuwe werken te accentueren. Er zijn flexibele werkplekken maar er is ook gedacht aan een geluid geïsoleerde telefooncel en een concentratie ruimte waar ongestoord gewerkt kan worden.

In samenwerking met: Rocha Tombal Architecten
Fotografie: Christian Richters

Realisatie: 2011/ 2012

 

Geplaatst in Projecten